jong koppel met de hand plukken biologische tomaten in de tuin

DE BERGEN VAN MONTENEGRO

Villa Crhalj staat tussen de bergen, bossen en boomgaarden in het noordoosten van Montenegro, 1050 meter boven de zeespiegel. Het dichtstbijzijnde dorpje (350 meter) is Crhalj, dat deel uitmaakt van de gemeente Bijelo Polje en waar ook een restaurant en twee winkeltjes te vinden zijn. Google Maps heeft wat moeite om de weg naar het huis te vinden, maar de GPS-locatie is 42.58.675° N, 19.55.271° O.

IN MONTENEGRIJNSE SFEREN

Hoewel de vakantiewoning in 2002 is gebouwd en dus moderne voorzieningen heeft, ervaar je hier echt nog de traditionele Montenegrijnse sfeer. De vrijstaande woning is gemaakt van hout en steen en tijdens je verblijf kun je een huisgemaakt ontbijt op basis van biologische, lokale producten krijgen, regionale gerechten proeven en kennismaken met de geschiedenis en cultuur van Montenegro.

een collage van verschillende foto's van accommodatie in de villa crhalj in bijelo polje montenegro

ACTIVITEITEN IN DE OMGEVING

vrouw in blauwe trainingspak wandelingen in de natuur

Wil je iets avontuurlijkers, dan kun je ook kiezen voor bergbeklimmen, raften of paragliden.

foto van paragliding

Ook zijn er mogelijkheden om te gaan paardrijden, moutainbiken, vliegvissen of tochten per jeep te maken (te huur bij de accommodatie).

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE OMGEVING

Behalve deze outdoor-activiteiten zijn in de omgeving van Villa Crhalj ook meerdere bezienswaardigheden te vinden, zoals:

  • De Đalovića-grot (15 km)
  • De Tararivier en -kloof (88 km): met een diepte van 1300 meter diepste bergkloof van Europa
  • Nationaal park Prokletije met de bronnen van Ali Pasha (67 km)
  • Skicentrum Bjelasica (40 km)

ROUTE NAAR DE ĐALOVIĆA-GROT (21 KM)

DAGTRIP NAAR DE TARAKLOOF INCLUSIEF KAASPROEVERIJ (123 KM)

Barice is een bergdorp op 1400 m boven de zeespiegel – echt een verborgen paradijsje! Ook hier vind je nog volop authentieke Montenegrijnse gebruiken, gerechten en producten. Het is een van de toegangspoorten tot de Tarakloof.

foto van boerderijen in montenegro

ROUTE NAAR NATIONAAL PARK PROKLETIJE MET DE BRONNEN VAN ALI PASHA

ROUTE NAAR DE BERG SINJAJEVINA 71 KM – // – CRHALJ

Na zo’n actieve dag in de omgeving is het natuurlijk erg fijn om thuis te komen en na te genieten in een vakantiewoning waar je je helemaal op je gemak voelt.

foto Vila Crhalj genomen bij zonsondergang

BOEK JE VERBLIJF BIJ VILLA CRHALJ

Aan ruimte is trouwens geen gebrek: de vakantiewoning heeft 5 slaapkamers, 2 woonkamers, 2 keukens en 2 badkamers, verspreid over 2 verdiepingen met 2 aparte ingangen. Op de zolder bevinden zich nog 2 slaapkamers. Naast het huis staat een garage en aan de voorkant is een zomerkeuken aangelegd met een schitterend uitzicht op de bergen van nationaal park Biogradska Gora. Bij het huis bevindt zich ook nog een buitendouche voor eventuele kampeerders. Een groter reisgezelschap is dus geen probleem.

bergen en lucht met wolken waardoor zonnestralen doordringen

DE REIS NAAR MONTENEGRO

Voor een verblijf in Villa Crhalj kun je het beste vliegen naar Podgorica of Kotor (vliegveld Tivat) in Montenegro. Vanaf daar is het per huurauto of bus (via Kolasin) ongeveer 2,5 uur rijden naar Villa Crhalj. Je kunt ook de trein van Podgorica naar Bijelo Polje nemen. Dit schijnt zelfs een van de spectaculairste treintrajecten van Europa te zijn.

Je kunt een verblijf in Villa Crhalj ook opnemen in een langere reis. Wat denk je van deze route over de Balkan? Vanuit Servië (Belgrado), Bosnië (Sarajevo) of Kosovo (Pristina) is het 3 tot 5 uur rijden per auto of trein naar Bijelo Polje.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Sevda – ze spreekt Nederlands!